Rusza kolejna edycja ARP Space Academy!

Agencja Rozwoju Przemysłu S.A. wspólnie z Politechniką Warszawską organizuje szkolenie „Introduction to Space for Engineers”. Jego pierwsza część pn. "Cykl projektowy integracji satelity – faza 0/A/B „Satellite desing phases 0/A/B”" rozpocznie się już 21 maja. Szkolenie trwać będzie 88 godziny i zrealizowane zostanie on-line, w trybie weekendowym.

Harmonogram szkolenia - plik PDF

Szkolenie dedykowane jest inżynierom nie posiadającym doświadczenia w sektorze kosmicznym. Szkolenie jest pierwszym elementem dwuetapowego kursu zapewniającego pełną wiedzę na temat projektowania i integracji satelity. Kurs zapewni wprowadzenie podstawowych informacji o środowisku kosmicznym oraz przedstawi szczegółowo metody projektowania poszczególnych systemów satelitarnych w fazach zdefiniowanych przez europejską organizacje definiującą standardy na rzecz inżynierii kosmicznej ECSS (European Cooperation for Space Standardization).

Kurs poprowadzą wybitni eksperci z Politechniki Warszawskiej m.in. prof. dr hab. inż. Janusz Narkiewicz, prof. dr hab. inż. Piotr Furmański, prof. dr hab. Jan Kindracki, dr inż. Łukasz Mężyk (wszyscy z Wydziału Mechanicznego Energetyki i Lotnictwa) prof. dr hab. inż. Jerzy Kurek, dr inż. Marcin Michałowski (Wydział Mechatroniki), prof. dr hab. inż. Anna Boczkowska, dr inż. Maciej Ossowski (Wydział Inżynierii Materiałowej) a także prof. dr hab. Jan Błęcki z Centrum Badań Kosmicznych PAN.

Na szkoleniu dostępnych jest tylko 25 miejsc. Koszt szkolenia wynosi: 1500 zł netto (1845 zł brutto). Zakończenie szkolenia zaplanowane jest 27 czerwca 2021 roku.

Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania lub przesunięcia terminu rozpoczęcia szkolenia/kursu w sytuacji, gdy nie zostanie osiągnięta minimalna liczebność grupy lub z innych ważnych powodów.

Osoby zainteresowane szkoleniem prosimy o kontakt:

Paweł Pacek, tel. +48 22 695 3622, kom. 501-216-190 pawel.pacek@arp.pl